De ce oamenii sunt fericiți doar de sărbători ?

A trecut deja ceva timp după sărbători ca oamenii să își scoată masca de „om fericit” și să reîntoarcă la „om cu probleme”, interesant sunt ei oare plătiți de Moș Crăciun pentru dispoziția bună în timpul sărbătorilor de iarnă ?

Ați observat cît de buni sunt oamenii de ajunul sărbătorilor ? Urînd „sărbători fericite” aproape oriunde: în transport, la cumpărături, la serviciu. Cu zîmbetele largi oamenii pășesc acasă cu sacoșe pline de portocale pentru a îi face plăcut și copiilor de acasă care poate au avut o zi mai rea sau iubitei/iubitului. Chiar pînă și conflictele din locurile publice mai mult seamănă la: „Dar tu deja ai împodobit bradul? grăbește-te că nu a mai rămas mult.”

Doar cum se termină sărbătorile oamenii parcă își aduc aminte că iar au probleme și datorii acumulate și iarăși își îmbracă masca de „om indiferent”. Transporturile iar se umplu de atmosferă sumbră, pe afară toți pășesc grăbiți spre a confrunta fel și fel de probleme, iar în parc conflicte și scandaluri pe cele mai diverse teme, mai auzindu-se cîteodată o pasăre ce cîntă, care defapt plînge de golul vostru din suflet.

Chiar recent după ce am făcut niște cumpărături am zis vînzătoarei: „o zi bună în continuare”, la care ea mi-a făcut o privirea o oare cum sarcastică în care am citit: „tinere nu îți bate joc de mine, zilele bune au trecute și treci mai repede că faci rînd mare la casă”, în loc să fie un zîmbet plăcut de viață și cu o voce încrezătoare: „mulțumesc, să aveți și d-stră o zi bună”

De parcă oamenii ar avea un buton al zilelor frumoase și al celor rele, sau limita de zîmbete pe lună și an, iar încălcarea acestor numere duce la penalizări grave.

Zîmbiți mai des, sau cel puțin fiți mai buni în fiecare zi pentru că viața nu are zile frumoase și zile urîte, iar din cauza unor eșecuri sau neplăceri, nu trebuie să vă descărcați furia pe oameni necunoscuți sau ce-i mai grav, pe membrii ai familiei. Atît cît e gratis și binevenit în societate, fiți mai buni!

De ce oamenii sunt fericiți doar de sărbători ?

Lasă un comentariu